Dogodki

 
Razvrsti po:
 
 • 03.11.2016

  Okusi Radol'ce združujejo trinajst gostiln in restavracij, ki v svojih lokalih ponujajo lokalno pridelane surovine in iz njih ustvarjajo jedi, značilne za to okolje. Ponekod v jedeh ohranjajo tradicionalno pripravo, drugod pa jim nadenejo novo preobleko ter jih na svojevrstne načine oživijo. Pomembno je, da ponujajo jedi, ki so v Strategiji gastronomije Gorenjske zapisane kot značilne za to okolje. Vključene gostilne prepoznate po napisu na vhodih, lokalne jedi pa so v jedilnih listih označene s stilizirano radolško čebelico. od 29. oktobra do 30. novembra 2016, 13 gostiln v občini Radovljica - Okusi Radol'ce: Gostilna Kunstelj, Gostilna Lectar, Izletniška kmetija Globočnik, Grajska gostilnica, Restavracija Tulipan, Restavracija Krek, Joštov hram, Vila Podvin, Restavracija Lambergh, Gostišče Draga, Gostilna in restavracija Avsenik "pri Jožovcu", Gostilna Avguštin, Gostilna Pr` Tavčar, različni meniji iz lokalnih sestavin, enotna cena menija 16 EUR. Meniji so dostopni tukaj, spremljevalni program je dostopen tukaj.
  Več
   
 • 02.11.2016

  V petek, 18. novembra 2016, ko bomo obeleževali dan slovenske hrane, smo v avlo poslovnega objekta Slovenijales na Dunajski 22 v Ljubljani, kjer so prostori našega Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, tudi letos povabili pridelovalce in predelovalce iz različnih regij in pokrajin. Vabimo vas, da se med 8. in 14. uro ustavite pri njihovih stojnicah in izberete kaj dobrega.
  Več
   
 • 10.11.2015

  Okusite dobrote radolških gostišč, kjer se združijo pristna domača hrana, lokalne sestavine in vrhunska priprava!
  Več
   
 • 09.11.2015

  V petek, 20. novembra 2015, ko bomo obeleževali dan slovenske hrane, smo v avlo poslovnega objekta Slovenijales na Dunajski 22 v Ljubljani, kjer so tudi prostori našega Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, tudi letos povabili pridelovalce in predelovalce iz različnih regij in pokrajin. Vabimo vas, da se med 8. in 14. uro ustavite pri njihovih stojnicah in izberete kaj dobrega. Saj veste, hrana iz bližine je okusnejša…
  Več
   
 • 06.11.2015

  Na Čebelarski zvezi Slovenije bodo skupaj s proizvajalci zaščitenih kmetijskih pridelkov in izdelkov v četrtek, 19. novembra 2015, ob 15. uri organizirali »slovensko kosilo«. Poudariti želijo pomen lokalno pridelane hrane in spodbuditi, da bi poseganje po slovenskih pridelkih in izdelkih postalo nekaj vsakdanjega. O tem, da je slovenska hrana kakovostna, pričajo številni že zaščiteni kmetijski pridelki in izdelki. Po kosilu bo skupna novinarska konferenca na temo pomena uživanja lokalno pridelane hrane za kmetijstvo, gospodarstvo, živilsko predelovalno industrijo in zdravje, predstavili bodo pobudo za svetovni dan čebel, stanje pobude za evropski medeni zajtrk in letošnjo izvedbo tradicionalnega slovenskega zajtrka.
  Več
   
 • 02.11.2015

  46. sejem Narava-zdravje, sejem za zdrav življenjski slog 5.-8. november 2015 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani
  Več
   
 • 01.10.2015

  V petek, 20. novembra 2015, bomo že četrtič obeleževali dan slovenske hrane, s katerim želimo opozoriti ljudi o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Eden izmed najpomembnejših dogodkov dneva slovenske hrane je projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga bomo tudi letos izvedli s sodelovanjem vrtcev in osnovnih šol. Vabimo, da se projektu ponovno pridružite tudi ostali z različnimi aktivnostmi in tako na ta dan tudi vi namenite več pozornosti vsebinam, ki jih izpostavljamo.
  Več
   
 • 01.10.2015

  V petek, 20. novembra 2015, med 8. in 13. uro bo v avli poslovne stavbe Slovenijales na Dunajski cesti 22, v Ljubljani tržnica. Svoje pridelke in živila bodo ponujali pridelovalci in predelovalci iz različnih regij in pokrajin.
  Več
   
 • 19.11.2014

  V petek, 21. novembra 2014, med 8. in 15. uro bo v avli poslovne stavbe Slovenijales na Dunajski cesti 22, v Ljubljani tržnica. Svoje pridelke in živila bodo ponujali pridelovalci in predelovalci iz različnih regij in pokrajin.
  Več
   
 • 12.11.2014

  Vabljeni na 13. regijsko konferenco, ki jo organizira Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v sodelovanju z regijskimi institucijami LOKALNA SAMOOSKRBA: UVELJAVITEV NAČELA KRATKIH VERIG V SISTEMU JAVNEGA NAROČANJA HRANE IN ŽIVIL V JAVNIH ZAVODIH, ki bo v četrtek, 13. novembra 2014, ob 9. uri na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, v dvorani Povodni mož.
  Več
   
 
PrviPrejšnji123ZadnjiVsi
 
 
 
 
 
 

Partnerji

 

MKGP