Dogodki

 
Razvrsti po:
 
  • 03.11.2016

    Okusi Radol'ce združujejo trinajst gostiln in restavracij, ki v svojih lokalih ponujajo lokalno pridelane surovine in iz njih ustvarjajo jedi, značilne za to okolje. Ponekod v jedeh ohranjajo tradicionalno pripravo, drugod pa jim nadenejo novo preobleko ter jih na svojevrstne načine oživijo. Pomembno je, da ponujajo jedi, ki so v Strategiji gastronomije Gorenjske zapisane kot značilne za to okolje. Vključene gostilne prepoznate po napisu na vhodih, lokalne jedi pa so v jedilnih listih označene s stilizirano radolško čebelico. od 29. oktobra do 30. novembra 2016, 13 gostiln v občini Radovljica - Okusi Radol'ce: Gostilna Kunstelj, Gostilna Lectar, Izletniška kmetija Globočnik, Grajska gostilnica, Restavracija Tulipan, Restavracija Krek, Joštov hram, Vila Podvin, Restavracija Lambergh, Gostišče Draga, Gostilna in restavracija Avsenik "pri Jožovcu", Gostilna Avguštin, Gostilna Pr` Tavčar, različni meniji iz lokalnih sestavin, enotna cena menija 16 EUR. Meniji so dostopni tukaj, spremljevalni program je dostopen tukaj.
    Več
     
  • 02.11.2016

    V petek, 18. novembra 2016, ko bomo obeleževali dan slovenske hrane, smo v avlo poslovnega objekta Slovenijales na Dunajski 22 v Ljubljani, kjer so prostori našega Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, tudi letos povabili pridelovalce in predelovalce iz različnih regij in pokrajin. Vabimo vas, da se med 8. in 14. uro ustavite pri njihovih stojnicah in izberete kaj dobrega.
    Več
     
  • 10.11.2015

    Okusite dobrote radolških gostišč, kjer se združijo pristna domača hrana, lokalne sestavine in vrhunska priprava!
    Več
     
  • 09.11.2015

    V petek, 20. novembra 2015, ko bomo obeleževali dan slovenske hrane, smo v avlo poslovnega objekta Slovenijales na Dunajski 22 v Ljubljani, kjer so tudi prostori našega Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, tudi letos povabili pridelovalce in predelovalce iz različnih regij in pokrajin. Vabimo vas, da se med 8. in 14. uro ustavite pri njihovih stojnicah in izberete kaj dobrega. Saj veste, hrana iz bližine je okusnejša…
    Več
     
  • 06.11.2015

    Na Čebelarski zvezi Slovenije bodo skupaj s proizvajalci zaščitenih kmetijskih pridelkov in izdelkov v četrtek, 19. novembra 2015, ob 15. uri organizirali »slovensko kosilo«. Poudariti želijo pomen lokalno pridelane hrane in spodbuditi, da bi poseganje po slovenskih pridelkih in izdelkih postalo nekaj vsakdanjega. O tem, da je slovenska hrana kakovostna, pričajo številni že zaščiteni kmetijski pridelki in izdelki. Po kosilu bo skupna novinarska konferenca na temo pomena uživanja lokalno pridelane hrane za kmetijstvo, gospodarstvo, živilsko predelovalno industrijo in zdravje, predstavili bodo pobudo za svetovni dan čebel, stanje pobude za evropski medeni zajtrk in letošnjo izvedbo tradicionalnega slovenskega zajtrka.
    Več
     
  • 02.11.2015

    46. sejem Narava-zdravje, sejem za zdrav življenjski slog 5.-8. november 2015 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani
    Več
     
  • 01.10.2015

    V petek, 20. novembra 2015, bomo že četrtič obeleževali dan slovenske hrane, s katerim želimo opozoriti ljudi o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Eden izmed najpomembnejših dogodkov dneva slovenske hrane je projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga bomo tudi letos izvedli s sodelovanjem vrtcev in osnovnih šol. Vabimo, da se projektu ponovno pridružite tudi ostali z različnimi aktivnostmi in tako na ta dan tudi vi namenite več pozornosti vsebinam, ki jih izpostavljamo.
    Več
     
  • 01.10.2015

    V petek, 20. novembra 2015, med 8. in 13. uro bo v avli poslovne stavbe Slovenijales na Dunajski cesti 22, v Ljubljani tržnica. Svoje pridelke in živila bodo ponujali pridelovalci in predelovalci iz različnih regij in pokrajin.
    Več
     
  • 19.11.2014

    V petek, 21. novembra 2014, med 8. in 15. uro bo v avli poslovne stavbe Slovenijales na Dunajski cesti 22, v Ljubljani tržnica. Svoje pridelke in živila bodo ponujali pridelovalci in predelovalci iz različnih regij in pokrajin.
    Več
     
  • 12.11.2014

    Vabljeni na 13. regijsko konferenco, ki jo organizira Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v sodelovanju z regijskimi institucijami LOKALNA SAMOOSKRBA: UVELJAVITEV NAČELA KRATKIH VERIG V SISTEMU JAVNEGA NAROČANJA HRANE IN ŽIVIL V JAVNIH ZAVODIH, ki bo v četrtek, 13. novembra 2014, ob 9. uri na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, v dvorani Povodni mož.
    Več
     
  • 04.10.2014

    V petek, 21. novembra 2014, bomo že tretjič obeleževali dan slovenske hrane, s katerim želimo opozoriti ljudi o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Ena izmed pomembnih aktivnosti dneva slovenske hrane je projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga bomo s sodelovanjem vrtcev in osnovnih šol letos izvajali že četrto leto zapored. Vabimo, da se projektu ponovno pridružite tudi ostali z različnimi aktivnostmi in tako na ta dan še več pozornosti namenite vsebinam, ki jih izpostavljamo.
    Več
     
  • 14.11.2013

    S priloženimi vabili Vas vabimo na dogodke v prihodnjem tednu: - v četrtek 21. novembra ob 18. uri bo KP Kolpa v Adlešičih, predstavil knjigo iz zbirke "Ljudje ob Kolpi" - NA KRILIH ATLETIKE, biografijo o Marku Račiču, Adlešičanu, ki ima danes 93 let in je nastopil tudi na olimpijskih igrah v Londonu leta 1948 in v Helsinkih leta 1952, - v petek 22. novembra bo Krajinski park Kolpa sodeloval na Belokranjskem večeru v Klubu Lukna, Podgora 1, v občini Straža (Grajska pristava gradu Luknja med Stražo in Prečno), na katerem boste spoznavali belokranjsko glasbo, vino, kulinariko in zavarovano območje narave KP Kolpa, - v soboto 23. novembra bo KP Kolpa sodeloval na dveh dogodkih: - v Starem trgu ob Kolpi ob 18. uri na 8. prireditvi "Naj roža cveti", na kateri bo podeljeno priznanje najlepše urejeni domačiji, poslovnemu objektu in vasi v Poljanski dolini, - v Adlešičih ob 19. uri na koncertu okteta Prelo (10-letnica delovanja), s posebnim gostom, adlešiškim rojakom Robertom Pešutom - Magnificom.
    Več
     
  • 22.09.2013

    Vabljeni na 18. državno tekmovanje v strižnji ovc v Ilirsko Bistrico, 22.9. ob 10. uri. Hkrati bo razstava ovc in koz in posebna razstava ovc pasme Belokranjska Pramenka. Pripravili bodo tudi tržnico in bogat kulturni program.
    Več
     
  • 30.06.2013

    Kolpa in Kupa sta eno, tudi ljudje ob njej - - zato si bomo dan pred vstopom Hrvaške v EU podali roke in sklenili živo verigo skozi reko, ki stoletja združuje prebivalce na obeh bregovih!
    Več
     
  • 14.06.2013

    Vsem, ki jim je samooskrba, lokalna hrana in javni zavodi blizu, lepo povabljeni.
    Več
     
  • 31.05.2013

    Zaradi vse manjše samooskrbe in s tem večje odvisnosti od »uvožene« hrane, ki pogosto ne dosega minimalne kakovosti, ves bolj pridobiva na pomenu hrana pridelana v lokalnem okolju, ki ni obremenjena s prevoženimi kilometri in dolgotrajnim skladiščenjem. V prihodnje mora biti cilj nas vseh, zagotoviti javnim zavodom (šolam, vrtcem, domovom za ostarele, bolnišnicam) in tudi drugim ponudnikom prehrane, zdravo lokalno pridelano in proizvedeno hrano.
    Več
     
  • 27.03.2013

    Ste vedeli, da se adlešiške pisanice ne rišejo ali barvajo, pač pa pišejo? Pišejo se s pisačem v katerem je segret čebelji vosek, ki prekrije osnovno barvo, pozneje pa z namakanjem v barvilo obarvamo nepopisane dele… Vse to in še veliko več boste lahko izvedeli na delavnici pisanja pisanic v sredo ob 18 uri v prostorih KP Kolpa.
    Več
     
  • 20.03.2013

    V želji, da osebe v javnih zavodih jedo kakovostno domačo hrano, pripravljamo že tretjo regijsko konferenco "Uveljavitev načela kratkih verig v sistemu javnega naročanja", ki bo tokrat v Postojni.
    Več
     
  • 14.01.2013

    Spoštovani, posredujemo Vabilo na konferenco »Uveljavitev načela kratkih verig v sistemu javnega naročanja« v Slovenj Gradcu v sredo, 16. 1. 2013 ob 10. uri. Več v prilogi.
    Več
     
  • 16.11.2012

    Petek bo dan za okusne nagrade na Facebook strani Tradicionalnega slovenskega zajtrka.
    Več
     
  • 16.11.2012

    Spoštovani,

    zavedanje o pomenu lokalne trajnostne oskrbe je v Sloveniji čedalje pomembnejše področje, ki mu bo treba nameniti vse več pozornosti. Ministrstvo za kmetijstvo in okolje si pri tem prizadeva z različnimi aktivnostmi in ukrepi, vendar je potreben skupen nastop, povezovanje in dobro sodelovanje med različnimi organi. Kako varno in kako kakovostno hrano bomo uživali mi in naslednji rodovi, bo odvisno predvsem od podpore, ki je bodo deležni slovenski pridelovalci in predelovalci hrane (podpore pristojnih organov in tudi potrošnikov).

    Več
     
  • 12.11.2012

    Vsako jutro v tednu od 12. do 16. novembra bo na Radiu 1 potekala nagradna igra, kjer boste odgovarjali na vprašanja, zakaj je dobro, če uživamo lokalno hrano. Odgovore najdete, če dobro pobrskate po naši spletni strani. Za nagrado pa boste prejeli košarice proizvodov slovenskih proizvajalcev.
    Več
     
  • 11.10.2012

    Ugledni zdravnik in nutricionist bosta vodjem šolske prehrane povedala, zakaj je za našo šolsko mladino lokalna hrana primernejša za uživanje. Strokovnjak iz Ministrstva za kmetijstvo bo predstavil možnost zelenega javnega naročanja na področju živil za šolsko prehrano. Izvedeli pa boste tudi nekaj o pozitivnih praksah in projektih, kot npr. šolsko sadje, šolsko mleko,…
    Več
     
  • 11.10.2012

    Sejem Narava Zdravje, od 11.do 14. oktobra 2012 na Gospodarskem razstavišču – pridružite se našim šolarjem na tradicionalnem slovenskem zajtrku vsako jutro ob 9.00 in 10.00 uri. Dogajanje bo vodila Nataša Tič Raljan, pri zajtrku pa se bodo šolarjem pridružile tudi znane osebnosti. Sponzorji zajtrka iz slovenskih živil so slovenski kmetje in živilsko predelovalna industrija. Dogajanje bo prenašal medijski pokrovitelj Radio 1. Lahko pa zavrtite kolo sreče in košara okusnih slovenskih proizvodov za zajtrk bo lahko vaša.
    Več
     
  • V petek, 16. novembra 2012 smo v Sloveniji obeležili dan slovenske hrane. Na ta dan je potekal Tradicionalni slovenski zajtrk, s katerim smo želeli še posebej izpostaviti pomen hrane iz lokalnega okolja in zdrav način prehranjevanja med najmlajšo populacijo, vzgojitelji, starši in drugo javnostjo.
    Več
     
 
Prikaži strani
 
 
 
 
 
 

Partnerji

 

MKGP