Okusi Radol'ce

Okusi Radol'ce

30.10.2015

Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija.

Okusi Radol'ce združujejo enajst gostišč, ki v svojih lokalih ponujajo lokalno pridelane surovine in iz njih ustvarjajo jedi, značilne za to okolje. Ponekod v jedeh ohranjajo tradicionalno pripravo, drugod pa jim nadanejo novo preobleko ter jih na svojevrstne načine oživijo. Pomembno je, da ponujajo jedi, ki so v Strategiji gastronomije Gorenjske zapisane kot značilne za to okolje. Vključene gostilne prepoznate po napisu na vhodih, lokalne jedi pa so v jedilnih listih označene s stilizirano radolško čebelico.

Zbrane gostilne preko celega leta ponujajo na svojih menijih jedi iz sezonskih lokalnih sestavin. Vsako leto novembra pa se skupaj predstavijo s posebnimi jedmi in kulinaričnimi dogodki. Na otvoritvenem dogodku ob koncu oktobra se združijo kuharji in natakarji ter pripravijo izvrstno kulinarično doživetje. Moči in znanja združijo tudi ob drugih priložnostih preko leta, ko ponujajo izbrane lokalne jedi v sklopu večjih prireditev v Radovljici in njeni okolici. Več na njihovi spletni strani, ki je dosegljiva tukaj.

 
 
 
 
 
 
 

Partnerji

 

MKGP