Recepti

 
Razvrsti po:
 
  • Kmetijstvo Mežič iz Malega Podloga 13, 8273 Leskovec pri Krškem nam je včeraj posredovalo recept za kruh z vinskim kamnom.
    Več
     
  • Sestavine: voda, koruzni zdrob Delamo v razmerju 4 enote vode in ena enota polente. Vodo solimo (po želji dodamo malo ocvirkov za okus), zavremo in vanjo zakuhamo polento. Polento kuhamo 15 minut. Serviramo toplo. Če nam polenta ostane, je uporabna tudi ohlajena. Posebej je zanimiva, ker jo lahko estetsko narežemo.
    Več
     
  • Sestavine: mleko, sol, proso, suhe slive, med Mleko zavremo in malo osolimo. Dodamo oprano proso ter kuhamo, da se zmehča. Dodamo suhe slive, ki smo jih prej narezali in namočili v vodo. Malo še kuhamo ob mešanju. Na koncu pokapamo z medom in postrežemo še toplo. Namig: mlečno proseno kašo lahko postrežemo tudi hladno z žličko medu ali domače marmelade. Takšna je lahko odličen nadomestek sladice.
    Več
     
 
 
 
 
 
 
 

Partnerji

 

MKGP