Iz skupine TUŠ sporočajo

18.11.2015

TUŠ sporoča:

Veseli smo, da smo ravno v času Tradicionalnega slovenskega zajtrka uspeli dati na trg nove izdelke z medom, na katerih je prestižni znak :  » Podpiramo svetovni dan čebel.

Izdelki s  slovenskim medom  so inovativni in brez dodanih sladkorjev . Sodijo v sklop naših prizadevanj ponuditi čim več čim bolj sonaravno zdrave pridelane hrane na trgu.

Proizvajalec je Medeni butik Voglar nagrajenec Agrobiznisa , katerega sponzor je Tuš. Skupaj z nagrajenci si prizadevamo pri prodoru inovativnih izdelkov na trg. Medeni butik Voglar izvaža med za kavo tudi v nekatere prestižne hotele na Kitajsko

Okrepili smo sodelovanje z ČBZ .Tuš   je že izrazil podporo za svetovni dan čebel. ČZS in vsem ki si prizadevajo da postane 20 .maj svetovni dan čebel: http://www.czs.si/Admin/load.php?sif_ob=18&sif_file=objave_podrobno_czs&sif_parent=6703

V okviru Tradicionalnega slovenskega zajtrka bo organizirana novinarska konferenca skupaj s Čebelarsko zvezo Slovenije, ki se je bo udeležil tudi predsednik g. Boštjan Noč v ponedeljek, 23.11. ob 9.30

Na novinarski konferenci bo Tradicionalni zajtrk, med, kruh, jabolka Carjevič, Eko mleko Planika in maslo iz Planike. Predstavljeni bodo tudi novi izdelki v Med iz cvetočih hribčkov in dolin jabolčna, Malinova  marmelada z medom in ekološka slivova marmelada z medom ter jabolčna marmelada s cimetom, ki bo najprej ponujena novinarjem na novinarski konferenci katerim se bodo kasneje pridružili kupci ,otroci in čebelarji

Na Tradicionalni zajtrk smo povabili več tisoč ljudi z osebnim vabilom preko Sms sporočil http://www.czs.si/objave_podrobno_czs/6717

Na prodajnih mestih v Sloveniji so nameščeni ob slovenski hrani sadju in zelenjavi plakati : Tradicionalni slovenski zajtrk, aktivnosti ozaveščanja o pomenu slovenske hrane so po celi Sloveniji.

V letaku Tuš , ki gre na vsa gospodinjstva v Sloveniji je posebej predstavljen Tradicionalni zajtrk in slovenska hrana (priloga)

Veseli smo, da smo uspeli prav v tednu slovenske hrane dati na trg nove izdelke : Eko Hrenovka iz KZ Šaleška dolina, nagrajenca  Agrobiznisa. Eko hrenovke izdeluje iz mesa Ekodar KZ Rače.

Na trg je pa v tem času  prišla prava Slovenska potica, ki je inovativno živilo, saj jo je mogoče le odmrzniti in postreči ali pa še 5-7 minut zapeči v pečici in po kuhinji primerno zadiši. Pečena je v potičnici, keramičnem pekaču. Tako smo  uspeli združiti inovativnost, živila in neživila, tradicijo in simbolično povezati krogotok  slovenskega gospodarstva.

V restavraciji Tuš smo začeli s testnim projektom : »Slovenske hitre hrane Slovenskih dobrot: Krajčka- tradicionalna klobasa v prerezani štručki z kislim zeljem praženimi bučnicami in Štajersko prekmurskim bučnim oljem, Eko hrenovki v štručki (hot –dog)  in Ajdova pogača-obložena (mini pizza z vratovino, jurčki in česnom ..) neka vrste s Slovenski  Mc Donald J.Upam, da uspe.

V restavraciji Tuš bo v stalni ponudbi od tega tedna dalje  tudi Slovenski meni.

 
 
 
 
 
 
 

Partnerji

 

MKGP