Makovec Brenčičeva slovensko zajtrkovala v Borovnici

20.11.2015

Učenci tretjega razreda so tako danes izdelovali medene kruhke, še pred tem pa so risali na panjske končnice, so sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Makovec Brenčičeva je obisk v Borovnici zaključila v družbi otrok v vrtcu.

Tradicionalni slovenski zajtrk in dan slovenske hrane obeležujemo tretji petek v novembru, njegov namen pa je dvigniti tako zavedanje o pomenu zdrave prehrane kot o vrednosti lokalnih izdelkov. Otroci v osnovnih šolah in vrtcih ter zaposleni v številnih podjetjih in institucijah na ta dan skupaj uživajo zajtrk, sestavljen iz slovenskega kruha, mleka, masla, medu in jabolk.

Tradicionalni slovenski zajtrk poteka že peto leto zapored. Projekt je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije, nad njo pa bdijo ministrstva za izobraževanje, kmetijstvo in zdravje. Pobuda se v zadnjem času vse bolj širi tudi med drugimi evropskimi državami. (STA)

 
 
 
 
 
 
 

Partnerji

 

MKGP