Za medije

 
Razvrsti po:
 
 • 19.11.2015

  Dan slovenske hrane v osprednje postavlja pomen zdravega prehranjevanja z živili lokalnega porekla. Letos že četrto leto zapored obeležujemo dan slovenske hrane, ki ga je Vlada RS razglasila leta 2012. Ta poteka vsak tretji petek v novembru, letos 20. novembra. Na ta dan poteka tudi projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ko imajo otroci v osnovnih šolah in vrtcih zajtrk z živili iz lokalnega okolja. Ob tej priložnosti so namen obeleževanja dneva slovenske hrane in potek projekta tradicionalni slovenski zajtrk medijem predstavili minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan, ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič in predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč.
  Več
   
 • 19.11.2015

  V Sloveniji bodo v petek pripravili peti tradicionalni slovenski zajtrk in četrti dan slovenske hrane, s katerim želijo pristojne institucije ljudi spodbuditi k zdravemu prehranjevanju in uživanju lokalne hrane. Veseli jih, da tradicionalni slovenski zajtrk prerašča v nekakšno gibanje in da se po Sloveniji zgleduje vse več evropskih držav.
  Več
   
 • 17.11.2015

  Novinarska konferenca bo v ČETRTEK, 19. novembra 2015, ob 10. uri, na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, na Dunajski c. 22, v Ljubljani v sejni sobi št. 533 v 5. nadstropju.
  Več
   
 • 24.05.2013

  Ljubljana, 23. 5. 2013 – Na Ministrstvu za kmetijstvo in okolje je danes popoldne potekal sestanek ministra za kmetijstvo in okolje mag. Dejana Židana, ministra za zdravje Tomaža Gantarja ter ministra za izobraževanje, znanost in šport dr. Jerneja Pikala na temo izvedbe projekta »Tradicionalni slovenski zajtrk 2013«, uveljavitev načela kratkih verig pri naročanju hrane ter sheme šolskega mleka in sadja.
  Več
   
 • 08.11.2012

  Čebelarska zveza Slovenije je letos kot pobudnica naslovila pobudo o uvedbi Dneva slovenske hrane. Pridružite se nam in 16. novembra uživajte hrano slovenskega porekla!
  Več
   
 • 07.11.2012

  Ljubljana, 7. 11. 2012 – Minister za kmetijstvo in okolje Franci Bogovič je na današnji novinarski konferenci najavil dan slovenske hrane, ki ga je oktobra letos na svoji seji razglasila Vlada RS.
  Več
   
 • 30.10.2012

  Slovenske Konjice, 30. 10. 2012 - Ministrstvo za kmetijstvo in okolje (MKO) je v soorganizaciji z Občino Slovenske Konjice organiziralo prvo regijsko konferenco na temo »Uveljavitev načela kratkih verig v sistemu javnega naročanja hrane in živil v javnih zavodih«. Lokalna oskrba z živili in čim višja stopnja samooskrbe z varno in kakovostno hrano, zaradi negotovosti pri globalnem zagotavljanju hrane, vse bolj pridobiva na pomenu.
  Več
   
 
 
 
 
 
 
 

Partnerji

 

MKGP