Za medije

 
Razvrsti po:
 
 • 17.10.2017

  Čez točno mesec dni bomo v Sloveniji obeleževali dan slovenske hrane. Vsako leto tretji petek v novembru – letos bo to 17. novembra – na dan slovenske hrane poteka tradicionalni slovenski zajtrk.
  Več
   
 • 16.10.2017

  Organizacija ZN za hrano in kmetijstvo (FAO) je letošnji 16. oktober, svetovni dan hrane, posvetila odnosu med migracijami in prehransko varnostjo. Najpomembnejša mednarodna organizacija za hrano in kmetijstvo z izpostavljanjem te tematike želi opozoriti na pomen vlaganj v kmetijstvo in razvoj podeželja, kar lahko bistveno pripomore k zmanjšanju strukturnih vzrokov za migracije.
  Več
   
 • 18.11.2016

  Kmetijski minister Dejan Židan se je v okviru tradicionalnega slovenskega zajtrka pridružil učencem druge soboške osnovne šole. Ob tem je povedal, da ta projekt ne pomeni več govoriti samo o prehrani, ampak tudi o celoviti promociji Slovenije in slovenske hrane navzven, kar mu potrjuje tudi nedavni obisk v Hongkongu.
  Več
   
 • 18.11.2016

  Po Sloveniji danes poteka dan slovenske hrane, ki so ga po šolah in vrtcih zjutraj že obeležili s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Zajtrka se je na Osnovni šoli II V Murski Soboti udeležil tudi minister mag. Dejan Židan, državna sekretarka mag. Tanja Strniša pa je zajtrkovala z otroci na Osnovni šoli v Šentjerneju.
  Več
   
 • 16.11.2016

  Letos že peto leto zapored obeležujemo dan slovenske hrane, ki ga je Vlada RS razglasila leta 2012. Ta poteka vsak tretji petek v novembru, letos 18. novembra. Na ta dan poteka tudi projekt Tradicionalni slovenski zajtrk (letos že šesti po vrsti), ko imajo otroci v osnovnih šolah in vrtcih zajtrk z živili iz lokalnega okolja. Ob tej priložnosti so namen obeleževanja dneva slovenske hrane in potek projekta Tradicionalni slovenski zajtrk na novinarski konferenci v Slovenskem etnografskem muzeju iz različnih vsebinskih vidikov medijem predstavili državna sekretarka na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Tanja Strniša, ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič, minister za kulturo Tone Peršak (gostitelj novinarske konference) ter predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč.
  Več
   
 • 19.11.2015

  Dan slovenske hrane v osprednje postavlja pomen zdravega prehranjevanja z živili lokalnega porekla. Letos že četrto leto zapored obeležujemo dan slovenske hrane, ki ga je Vlada RS razglasila leta 2012. Ta poteka vsak tretji petek v novembru, letos 20. novembra. Na ta dan poteka tudi projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ko imajo otroci v osnovnih šolah in vrtcih zajtrk z živili iz lokalnega okolja. Ob tej priložnosti so namen obeleževanja dneva slovenske hrane in potek projekta tradicionalni slovenski zajtrk medijem predstavili minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan, ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič in predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč.
  Več
   
 • 19.11.2015

  V Sloveniji bodo v petek pripravili peti tradicionalni slovenski zajtrk in četrti dan slovenske hrane, s katerim želijo pristojne institucije ljudi spodbuditi k zdravemu prehranjevanju in uživanju lokalne hrane. Veseli jih, da tradicionalni slovenski zajtrk prerašča v nekakšno gibanje in da se po Sloveniji zgleduje vse več evropskih držav.
  Več
   
 • 17.11.2015

  Novinarska konferenca bo v ČETRTEK, 19. novembra 2015, ob 10. uri, na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, na Dunajski c. 22, v Ljubljani v sejni sobi št. 533 v 5. nadstropju.
  Več
   
 • 24.05.2013

  Ljubljana, 23. 5. 2013 – Na Ministrstvu za kmetijstvo in okolje je danes popoldne potekal sestanek ministra za kmetijstvo in okolje mag. Dejana Židana, ministra za zdravje Tomaža Gantarja ter ministra za izobraževanje, znanost in šport dr. Jerneja Pikala na temo izvedbe projekta »Tradicionalni slovenski zajtrk 2013«, uveljavitev načela kratkih verig pri naročanju hrane ter sheme šolskega mleka in sadja.
  Več
   
 • 08.11.2012

  Čebelarska zveza Slovenije je letos kot pobudnica naslovila pobudo o uvedbi Dneva slovenske hrane. Pridružite se nam in 16. novembra uživajte hrano slovenskega porekla!
  Več
   
 
PrviPrejšnji12ZadnjiVsi
 
 
 
 
 
 

Partnerji

 

MKGP