Za medije

 
Razvrsti po:
 
 • 15.11.2017

  Letos že šesto leto zapored obeležujemo dan slovenske hrane, ki ga je Vlada RS razglasila leta 2012. Ta poteka vsak tretji petek v novembru, letos v petek, 17. novembra. Na ta dan poteka tudi projekt Tradicionalni slovenski zajtrk (letos že sedmi po vrsti), ko imajo otroci v osnovnih šolah in vrtcih zajtrk z živili iz lokalnega okolja. Ob tej priložnosti so namen obeleževanja dneva slovenske hrane in potek projekta Tradicionalni slovenski zajtrk na novinarski konferenci na Čebelarski zvezi Slovenije – pobudnici zajtrka - iz različnih vsebinskih vidikov medijem predstavili partnerji: mag. Dejan Židan (MKGP), ministrica Irena Majcen (MOP), Damjana Pečnik, državna sekretarka (MK), Mojca Gobec, generalna direktorica Direktorata za javno zdravje (MZ), Boris Zupančič, vodja sektorja za osnovno šolstvo na Direktoratu za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo (MIZŠ), Boštjan Noč, predsednik Čebelarske zveze Slovenije, prim. prof. dr. Ivan Eržen, direktor NIJZ, Branko Meh, predsednik OZS, Cvetko Zupančič, predsednik KGZS, Irena Simčič, ZRSŠ, mag. Anita Jakuš, ZZS ter dr. Tatjana Zagorc, direktorica GZS – ZKŽP.
  Več
   
 • 13.11.2017

  Jutri, v torek 14. 11. 2017, bo na sedežu Čebelarske zveze Slovenije na Brdu pri Lukovici potekala novinarska konferenca ob dnevu slovenske hrane.
  Več
   
 • 08.11.2017

  Državna sekretarka mag. Tanja Strniša se je včeraj v Portorožu udeležila 26. strokovnega posveta ravnateljic in ravnateljev osnovnega šolstva. Spregovorila je o ukrepih in aktivnostih ministrstva za povečanje deleža lokalno pridelane hrane v osnovnih šolah.
  Več
   
 • 17.10.2017

  Čez točno mesec dni bomo v Sloveniji obeleževali dan slovenske hrane. Vsako leto tretji petek v novembru – letos bo to 17. novembra – na dan slovenske hrane poteka tradicionalni slovenski zajtrk.
  Več
   
 • 16.10.2017

  Organizacija ZN za hrano in kmetijstvo (FAO) je letošnji 16. oktober, svetovni dan hrane, posvetila odnosu med migracijami in prehransko varnostjo. Najpomembnejša mednarodna organizacija za hrano in kmetijstvo z izpostavljanjem te tematike želi opozoriti na pomen vlaganj v kmetijstvo in razvoj podeželja, kar lahko bistveno pripomore k zmanjšanju strukturnih vzrokov za migracije.
  Več
   
 • 18.11.2016

  Kmetijski minister Dejan Židan se je v okviru tradicionalnega slovenskega zajtrka pridružil učencem druge soboške osnovne šole. Ob tem je povedal, da ta projekt ne pomeni več govoriti samo o prehrani, ampak tudi o celoviti promociji Slovenije in slovenske hrane navzven, kar mu potrjuje tudi nedavni obisk v Hongkongu.
  Več
   
 • 18.11.2016

  Po Sloveniji danes poteka dan slovenske hrane, ki so ga po šolah in vrtcih zjutraj že obeležili s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Zajtrka se je na Osnovni šoli II V Murski Soboti udeležil tudi minister mag. Dejan Židan, državna sekretarka mag. Tanja Strniša pa je zajtrkovala z otroci na Osnovni šoli v Šentjerneju.
  Več
   
 • 16.11.2016

  Letos že peto leto zapored obeležujemo dan slovenske hrane, ki ga je Vlada RS razglasila leta 2012. Ta poteka vsak tretji petek v novembru, letos 18. novembra. Na ta dan poteka tudi projekt Tradicionalni slovenski zajtrk (letos že šesti po vrsti), ko imajo otroci v osnovnih šolah in vrtcih zajtrk z živili iz lokalnega okolja. Ob tej priložnosti so namen obeleževanja dneva slovenske hrane in potek projekta Tradicionalni slovenski zajtrk na novinarski konferenci v Slovenskem etnografskem muzeju iz različnih vsebinskih vidikov medijem predstavili državna sekretarka na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Tanja Strniša, ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič, minister za kulturo Tone Peršak (gostitelj novinarske konference) ter predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč.
  Več
   
 • 19.11.2015

  Dan slovenske hrane v osprednje postavlja pomen zdravega prehranjevanja z živili lokalnega porekla. Letos že četrto leto zapored obeležujemo dan slovenske hrane, ki ga je Vlada RS razglasila leta 2012. Ta poteka vsak tretji petek v novembru, letos 20. novembra. Na ta dan poteka tudi projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ko imajo otroci v osnovnih šolah in vrtcih zajtrk z živili iz lokalnega okolja. Ob tej priložnosti so namen obeleževanja dneva slovenske hrane in potek projekta tradicionalni slovenski zajtrk medijem predstavili minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan, ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič in predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč.
  Več
   
 • 19.11.2015

  V Sloveniji bodo v petek pripravili peti tradicionalni slovenski zajtrk in četrti dan slovenske hrane, s katerim želijo pristojne institucije ljudi spodbuditi k zdravemu prehranjevanju in uživanju lokalne hrane. Veseli jih, da tradicionalni slovenski zajtrk prerašča v nekakšno gibanje in da se po Sloveniji zgleduje vse več evropskih držav.
  Več
   
 • 17.11.2015

  Novinarska konferenca bo v ČETRTEK, 19. novembra 2015, ob 10. uri, na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, na Dunajski c. 22, v Ljubljani v sejni sobi št. 533 v 5. nadstropju.
  Več
   
 • 24.05.2013

  Ljubljana, 23. 5. 2013 – Na Ministrstvu za kmetijstvo in okolje je danes popoldne potekal sestanek ministra za kmetijstvo in okolje mag. Dejana Židana, ministra za zdravje Tomaža Gantarja ter ministra za izobraževanje, znanost in šport dr. Jerneja Pikala na temo izvedbe projekta »Tradicionalni slovenski zajtrk 2013«, uveljavitev načela kratkih verig pri naročanju hrane ter sheme šolskega mleka in sadja.
  Več
   
 • 08.11.2012

  Čebelarska zveza Slovenije je letos kot pobudnica naslovila pobudo o uvedbi Dneva slovenske hrane. Pridružite se nam in 16. novembra uživajte hrano slovenskega porekla!
  Več
   
 • 07.11.2012

  Ljubljana, 7. 11. 2012 – Minister za kmetijstvo in okolje Franci Bogovič je na današnji novinarski konferenci najavil dan slovenske hrane, ki ga je oktobra letos na svoji seji razglasila Vlada RS.
  Več
   
 • 30.10.2012

  Slovenske Konjice, 30. 10. 2012 - Ministrstvo za kmetijstvo in okolje (MKO) je v soorganizaciji z Občino Slovenske Konjice organiziralo prvo regijsko konferenco na temo »Uveljavitev načela kratkih verig v sistemu javnega naročanja hrane in živil v javnih zavodih«. Lokalna oskrba z živili in čim višja stopnja samooskrbe z varno in kakovostno hrano, zaradi negotovosti pri globalnem zagotavljanju hrane, vse bolj pridobiva na pomenu.
  Več
   
 
Prikaži strani
 
 
 
 
 
 

Partnerji

 

MKGP