MINISTER ŽIDAN NA TRADICIONALNEM SLOVENSKEM ZAJTRKU

MINISTER ŽIDAN NA TRADICIONALNEM SLOVENSKEM ZAJTRKU

20.11.2015

Židan je tudi dejal, da je treba pri pripravi zajtrka iskati lokalne proizvode, ker so bolj sveži, zato so bolj kakovostni in na takšen način podpiramo tudi kmete in delavce.

Ravnateljica OŠ Braslovče Andreja Zupan pa je povedala, da so pripravili tudi različne delavnice o čebelah, pomenu čebel, čebeljih pripravkih, api turizmu in medenih dobrotah. Vsi izdelki se bodo ob koncu dneva zbrali na skupni razstavi v jedilnici šole.

Tradicionalni slovenski zajtrk in dan slovenske hrane obeležujemo tretji petek v novembru. Tradicionalni slovenski zajtrk, ki poteka že peto leto zapored, je prerasel v dan slovenske hrane, ki ga obeležujemo četrtič. Nastala sta na pobudo Čebelarske zveze Slovenije in se vse bolj širita tudi med drugimi evropskimi državami.

Lani je tradicionalni slovenski zajtrk pripravilo 667 vzgojno-izobraževalnih zavodov, ki jim je kmetijsko ministrstvo povrnilo stroške, veliko pa je bilo tudi tistih, ki so projekt v celoti izpeljali s pomočjo donacij. Tradicionalni zajtrk je tako pojedlo 257.000 otrok v vrtcih in osnovnih šolah. (STA)

 
 
 
 
 
 
 

Partnerji

 

MKGP