Razvrsti po:
 
 • 18.11.2016

  Vrtec Ivana Glinška Maribor že od vsega začetka sodeluje v projektu Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ). Od leta 2012 naprej vsak tretji petek v mesecu novembru, na DAN SLOVENSKE HRANE, dan začnemo s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Otroke, starše vzgojitelje in širšo javnost dodatno ozaveščamo o pomenu uživanja lokalno pridelane hrane in njenem vplivu na zdravje.
  Več
   
 • 20.11.2015

  Šolska ministrica Maja Makovec Brenčič je na dan, ko Slovenija obeležuje dan slovenske hrane, zajtrkovala z učenci Osnovne šole Borovnica. Tradicionalni slovenski zajtrk so sestavljali med, mleko, maslo, kruh in jabolko, vse iz lokalnega okolja. Ministrica se je sprehodila po šoli in se seznanila, kako so učenci vsebine projekta Tradicionalni slovenski zajtrk vključili v pouk. (STA)
  Več
   
 • 20.11.2015

  Tudi stanovalci Doma Moste-Polje so ta dan zajtrkovali med, mleko, maslo, kruh in jabolka, vse iz lokalnega okolja. Pridružila se jim je Martina Vuk, državna sekretarka z Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.
  Več
   
 • 20.11.2015

  Tudi DZ je danes počastil dan slovenske hrane in se pridružil projektu tradicionalnega slovenskega zajtrka. Tamkajšnja restavracija tako danes nudi samo živila slovenskih pridelovalcev in predelovalcev oz. proizvajalcev. Predsedniku DZ Milanu Brglezu so se pri zajtrku v DZ pridružili otroci iz Vrtca dr. France Prešeren iz Ljubljane. (STA)
  Več
   
 • 20.11.2015

  Utrinek s Tradicionalnega slovenskega zajtrka so nam poslali tudi z Osnovnih šol Korena in Duplek. Pridružila se jim je tudi gospa Slavica Golob, podžupanja Občine Duplek.
  Več
   
 • 20.11.2015

  Tradicionalni slovenski zajtrk so pripravili tudi v Vrtcu Vuzenica. Ob tej priliki jih je obiskal tudi gospod Franjo Golob, župan Občine Vuzenica in državni svetnik RS.
  Več
   
 • 20.11.2015

  Na jedilniku so imeli eko ajdov kruh z orehi, med, eko maslo, eko mleko in jabolko. Tako kot že leta prej, nas bosta tudi letos v vrtcu in v 1. razredu obiskala znana čebelarja iz Gorij ter nam predstavila svoje delo s čebelami. To sta gospod Jože Bernik in gospod Jože Kosmač. Veseli nas in zahvaljujemo se jima, ker sta se tudi tokrat odzvala našemu povabilu.
  Več
   
 • 20.11.2015

  Kmetijski minister Dejan Židan je ob dnevu, ko Slovenija obeležuje dan slovenske hrane, zajtrkoval z učenci Osnovne šole (OŠ) Braslovče. Ob tej priložnosti je povedal, da mora država poskrbeti, da imajo vsi otroci zajtrk, saj je to pomemben del zdravega načina življenja. (STA)
  Več
   
 • 20.11.2015

  V šolah, vrtcih in številnih podjetjih ter drugih institucijah bo danes, ko Slovenija obeležuje dan slovenske hrane, dišalo po tradicionalnem slovenskem zajtrku. Sestavljajo ga slovenski kruh, mleko, maslo, med in jabolka, s čimer želijo pristojni širiti zavedanje o pomenu zdrave in lokalne hrane. Z malčki in šolarji bo zajtrkovalo več politikov. (STA)
  Več
   
 • 18.11.2015

  V skupini TUŠ so obeleževanju dneva slovenske hrane namenili kar cel teden. V dneh od 18. do 23. novembra in še kakšen dan več, so pripravili številne dogodke in aktivnosti. Podrobnosti si oglejte v nadaljevanju.
  Več
   
 • 18.11.2015

  Letos že četrto leto zapored obeležujemo dan slovenske hrane, ki ga je Vlada RS razglasila leta 2012. Ta poteka vsak tretji petek v novembru, letos bo 20. novembra. Na ta dan poteka tudi projekt tradicionalni slovenski zajtrk. Slovensko trgovsko podjetje je skupaj s Pekarno Grosuplje, Ljubljanskimi mlekarnami, Mlekarno Celeia, Mlinotestom in sadjarstvoma SLOM in Štajerc na osmih železniških postajah po Sloveniji (Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju, Novi Gorici, Novem mestu in Litiji) ter na avtobusnem postajališču pred Mercatorjevo poslovno stavbo v Ljubljani, že danes razdelilo 10.000 paketov s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Dogodka se je na železniški postaji v Ljubljani s promocijo slovenskih jabolk udeležilo tudi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
  Več
   
 • 18.11.2015

  Pred dnevom slovenske hrane, ki je tradicionalno vsak tretji petek v novembru, je Mercator skupaj s Pekarno Grosuplje, Ljubljanskimi mlekarnami, Mlekarno Celeia, Mlinotestom in sadjarstvoma SLOM in Štajerc že danes na osmih lokacijah po državi razdelil 10.000 paketov s tradicionalnim slovenskim zajtrkom.
  Več
   
 • 24.11.2014

  Iz Državnega zbora sporočajo, da naročajo hrano, ki je v veliki meri slovenskega izvora.
  Več
   
 • 21.11.2014

  V petek, 21. 11. 2014, smo obeležili dan slovenske hrane tudi na OŠ Trebnje. Obiskovalce smo opozorili na pomen lokalno pridelane hrane, ki je kakovostnejša kot hrana, ki potuje kar precej časa, preden pride na naše mize. V sklopu tega dne smo izvedli tudi projekt tradicionalni slovenski zajtrk.Učencem smo predstavili osnovna živila, ki so jih po navadi jedli za zajtrk.
  Več
   
 • 21.11.2014

  Zakaj ravno zajtrk in ne malica ali kosilo? Zajtrk je najpomembnejši dnevni obrok, saj s pravilno sestavljenim zajtrkom našemu telesu zagotovimo eno četrtino energije, ki jo potrebuje čez dan. O tem govori pregovor, za katerega ste vsi gotovo že slišali: »Zajtrkuj kot kralj, opoldne jej kot meščan in zvečer kot berač.«
  Več
   
 • 21.11.2014

  Na ta dan smo učencem postregli za zajtrk kruh, mleko, maslo, med in jabolko. Vsa živila so bila slovenskega porekla. Med nam je priskrbel domačin-čebelar in tudi jabolka smo dobili pri lokalnem pridelovalcu. Nekaj medu so nam celo podarili.
  Več
   
 • 21.11.2014

  Danes, 21. 11. 2014, je na vseh slovenskih šolah potekal Tradicionalni slovenski zajtrk. Tako je bilo tudi na OŠ NT Dravograd. Za zajtrk smo imeli črn kruh, maslo, med, mleko ter jabolko. Vsa živila so pridelana v domačem okolju.
  Več
   
 • 21.11.2014

  Živjo! V petek, 21. 11. 2014, je bilo na naši šoli zelo zabavno, saj smo imeli naravoslovni dan v okviru slovenskega projekta Tradicionalni slovenski zajtrk. "Pouk" smo pričeli s humorno radijsko uro, potem pa smo jedli tradicionalni slovenski zajtrk (ržen kruh, maslo, med, mleko in jabolko) in začeli z delavnicami.
  Več
   
 • 21.11.2014

  Na petkov dan slovenske hrane in tradicionalni slovenski zajtrk smo se pripravljali ves teden. Otroci in vzgojiteljice se zavedamo pomena zdrave, predvsem pa domače – lokalno pridelane hrane in pri tovrstnih dejavnostih so otroci z veseljem sodelovali.
  Več
   
 • 21.11.2014

  Učenci se na dan slovenske hrane zjutraj na zajtrku niso samo sladkali z medom in drugimi domačimi dobrotami, ampak so se tudi veliko pogovarjali o pridelovanju hrane in življenju na kmetiji.
  Več
   
 • 21.11.2014

  Gibanje, zdravo prehranjevanje, druženje in ohranjanje tradicije, je bilo vodilo našega naravoslovnega dne, ki smo ga izvedli v petek, 21. 11. 2014, na dan slovenske hrane.
  Več
   
 • 21.11.2014

  Državni zbor se je tudi letos aktivno pridružil projektu Tradicionalni slovenski zajtrk ter obeležil dan slovenske hrane. Ta dan je restavracija Državnega zbora ponudila samo živila slovenskih pridelovalcev in predelovalcev oziroma proizvajalcev, brezplačno so bila na voljo tudi jabolka, ki jih je Državni zbor kupil od slovenskih kmetov.
  Več
   
 • 21.11.2014

  Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk podpira tudi ministrica dr. Anja Kopač Mrak, ki je danes zajtrkovala na Osnovni šoli Ledina v Ljubljani. »Nismo samo jedli slovenske hrane, temveč smo pripravili tudi kruh«, je dejala ministrica in se zahvalila učenkam in učencem 3. A za dobro družbo in darilo, ki so ga pripravili za ministrico.
  Več
   
 • 21.11.2014

  Minister za Slovence zunaj Republike Slovenije, gospod Gorazd Žmavc, je dnevu slovenske hrane 2014, obiskal Vrtec Ptuj. Sprejeli so ga ravnateljica Vrtca Božena Bratuž, njeni sodelavci in otroci vrtca.
  Več
   
 • 21.11.2014

  Deželna banka Slovenije je v svojih poslovalnicah podarjala jabolka in vsem, ki bodo do 20. decembra 2014 sklenili nov dolgoročen depozit nad 2 leti, zagotavljajo večje prihranke z ugodnejšo obrestno mero.
  Več
   
 • 21.11.2014

  V organizaciji Generalnega konzulata RS v Monoštru in s pomočjo donatorjev iz Slovenije se je letos v projekt "Tradicionalni slovenski zajtrk" vključila tudi Dvojezične osnovna šola Števanovci v Porabju na Madžarskem.
  Več
   
 • 21.11.2014

  V okviru tradicionalnega slovenskega zajtrka je ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Stanislava Setnikar Cankar zajtrkovala z učenci Osnovne šole A. Janše Radovljica. Zajtrku se je pridružil tudi radovljiški župan Ciril Globočnik.
  Več
   
 • 21.11.2014

  Današnji dogodek na osnovni šoli v Trnovem je bil še posebej slovesen, saj sta se ga udeležila podpredsednik Vlade Ljudske Republike Kitajske Wang Yang z delegacijo, predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar in minister za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan.
  Več
   
 • 21.11.2014

  Na "Tržnici" na Dunajski cesti 22 v Ljubljani, v avli Ministrstva za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano...
  Več
   
 • 20.11.2014

  Mercator je v četrtek, 20. novembra 2014, dan pred projektom Tradicionalni slovenski zajtrk, presenetil potnike, ki so prispeli v Ljubljano z jutranjimi vlaki in jim razdelil 4500 zavitkov z zajtrkom z živili, ki so bili pridelani ali predelani v Sloveniji.
  Več
   
 • 14.11.2013

  Računsko sodišče je z lepo gesto namestitve plakatov pokazalo, da sodeluje pri TSZ. Veselimo se tega.
  Več
   
 • 14.11.2013

  Obveščamo vas, da je Domača pravična trgovina MOJA ŠTACUNA, projekt razvoja socialnega podjetništva, tudi formalno postala oskrbovalec z lokalnim sadjem za potrebe odjemalcev v projektu TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK. Motivirali smo šole in vrtce na severnem Primorskem k nakupu domačih jabolk sorte TOPAZ pri nas.
  Več
   
 • 14.11.2013

  Napisali so takole: V petek, 15. novembra 2013, bomo obeležili Dan slovenske hrane, katerega namen je opozoriti ljudi o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Na ta dan bomo otrokom in zaposlenim za zajtrk ponudili med, kruh, mleko in jabolka slovenskega izvora. V okviru projekta Tradicionalni slovenski zajtrk, nas bodo v enotah obiskali čebelarji ter nam predstavili čebelarjenje ter skrb za ohranjanje narave.
  Več
   
 • 14.11.2013

  V Tušu so pripravili vizualno lepo in okusno ponudbo za dan slovenske hrane. Opis njihovega gledanja na ˝Slovensko˝ in poziv pridelovalcem k sodelovanju, najdete tukaj. Trgovine tuš ponujajo Slovenske dobrote iz podeželja: izdelke lokalnih dobaviteljev iz 100% slovenskih surovin, narejenih po tradicionalnih postopkih: - ( tradicionalni prekajeni izdelki iz slovenskega mesa, domači sir in jogurt iz mleka krav, ki se pasejo po goričkih travnikih, kruh pečen v krušni peči iz slovenske moke…) - slovenski trajni izdelki, ki jih izdeluje slovenska prehranska industrija za blagovno znamko Tuš - slovensko sadje in zelenjava in - slovensko meso.
  Več
   
 
Prikaži strani
 
 
 
 
 
 

Partnerji

 

MKGP