Naravoslovni dan

V okviru projekta "Tradicionalni slovenski zajtrk" potekajo tudi naravoslovni dnevi na kmetijah, ki predstavljajo drugi del projekta - osveščanje mladih o pomenu kmeta pri pridelavi hrane in širšem pomenu kmetijstva.

S pomočjo Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije se je zbral nabor okoli 100 kmetij, ki so sprejele skupine otrok iz osnovnih šol in vrtcev. Vsem, ki ste na svojih kmetijah sprejeli otroke, se na tem mestu iskreno zahvaljujemo za vaš trud in čas.

Učne kmetije z naslovi, kontakti in ponudbo za otroke so zbrane v tem seznamu. V kolikor se boste za obisk kmetije odločili, vas prosimo, da kontaktirate izbrano kmetijo in se dogovorite za termin obiska.

Do podatkov o učnih kmetijah na območju občin Celje, Laško, Štore in Vojnik lahko dostopate na tej povezavi.

Za več informacij v zvezi z učnimi kmetijami lahko kontaktirate go. Jerico Potočnik, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, elektronski naslov jerica.potocnik@kgzs.si. Prosimo tudi, da ge. Jerici Potočnik sporočite katero kmetijo boste obiskali in termin obiska (po dogovoru s samo kmetijo).

Več o možnostih organizacije obiska učne kmetije pa si lahko preberete na tej povezavi.

Lahko pa se odločite tudi za obisk mlekarne. Kontaktne podatke najdete v tem seznamu.

Seznami se bodo sproti še dopolnjevali.

Ob tej priložnosti se vsem, ki ste pripravljeni sprejeti otroke, najlepše zahvaljujemo.

* * *

Slike so nastale na prijetnem in poučnem naravoslovnem dnevu, ki je potekal na Kmetiji Fečur v Logatcu. Obiskali so jo otroci Logaškega vrtca Kurirček. Otroci so si ogledali pot mleka od molže do predelave v sir, smetano, maslo in druge mlečne izdelke.

Besedilo in fotografije: Marjan Papež, KGZS

 
 
 
 
 
 
 

Partnerji

 

MKGP