Razvrsti po:
 
 • 18.11.2016

  Vrtec Ivana Glinška Maribor že od vsega začetka sodeluje v projektu Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ). Od leta 2012 naprej vsak tretji petek v mesecu novembru, na DAN SLOVENSKE HRANE, dan začnemo s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Otroke, starše vzgojitelje in širšo javnost dodatno ozaveščamo o pomenu uživanja lokalno pridelane hrane in njenem vplivu na zdravje.
  Več
   
 • 20.11.2015

  Šolska ministrica Maja Makovec Brenčič je na dan, ko Slovenija obeležuje dan slovenske hrane, zajtrkovala z učenci Osnovne šole Borovnica. Tradicionalni slovenski zajtrk so sestavljali med, mleko, maslo, kruh in jabolko, vse iz lokalnega okolja. Ministrica se je sprehodila po šoli in se seznanila, kako so učenci vsebine projekta Tradicionalni slovenski zajtrk vključili v pouk. (STA)
  Več
   
 • 20.11.2015

  Tudi stanovalci Doma Moste-Polje so ta dan zajtrkovali med, mleko, maslo, kruh in jabolka, vse iz lokalnega okolja. Pridružila se jim je Martina Vuk, državna sekretarka z Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.
  Več
   
 • 20.11.2015

  Tudi DZ je danes počastil dan slovenske hrane in se pridružil projektu tradicionalnega slovenskega zajtrka. Tamkajšnja restavracija tako danes nudi samo živila slovenskih pridelovalcev in predelovalcev oz. proizvajalcev. Predsedniku DZ Milanu Brglezu so se pri zajtrku v DZ pridružili otroci iz Vrtca dr. France Prešeren iz Ljubljane. (STA)
  Več
   
 • 20.11.2015

  Utrinek s Tradicionalnega slovenskega zajtrka so nam poslali tudi z Osnovnih šol Korena in Duplek. Pridružila se jim je tudi gospa Slavica Golob, podžupanja Občine Duplek.
  Več
   
 • 20.11.2015

  Tradicionalni slovenski zajtrk so pripravili tudi v Vrtcu Vuzenica. Ob tej priliki jih je obiskal tudi gospod Franjo Golob, župan Občine Vuzenica in državni svetnik RS.
  Več
   
 • 20.11.2015

  Na jedilniku so imeli eko ajdov kruh z orehi, med, eko maslo, eko mleko in jabolko. Tako kot že leta prej, nas bosta tudi letos v vrtcu in v 1. razredu obiskala znana čebelarja iz Gorij ter nam predstavila svoje delo s čebelami. To sta gospod Jože Bernik in gospod Jože Kosmač. Veseli nas in zahvaljujemo se jima, ker sta se tudi tokrat odzvala našemu povabilu.
  Več
   
 • 20.11.2015

  Kmetijski minister Dejan Židan je ob dnevu, ko Slovenija obeležuje dan slovenske hrane, zajtrkoval z učenci Osnovne šole (OŠ) Braslovče. Ob tej priložnosti je povedal, da mora država poskrbeti, da imajo vsi otroci zajtrk, saj je to pomemben del zdravega načina življenja. (STA)
  Več
   
 • 20.11.2015

  V šolah, vrtcih in številnih podjetjih ter drugih institucijah bo danes, ko Slovenija obeležuje dan slovenske hrane, dišalo po tradicionalnem slovenskem zajtrku. Sestavljajo ga slovenski kruh, mleko, maslo, med in jabolka, s čimer želijo pristojni širiti zavedanje o pomenu zdrave in lokalne hrane. Z malčki in šolarji bo zajtrkovalo več politikov. (STA)
  Več
   
 • 18.11.2015

  V skupini TUŠ so obeleževanju dneva slovenske hrane namenili kar cel teden. V dneh od 18. do 23. novembra in še kakšen dan več, so pripravili številne dogodke in aktivnosti. Podrobnosti si oglejte v nadaljevanju.
  Več
   
 
PrviPrejšnji1234ZadnjiVsi
 
 
 
 
 
 

Partnerji

 

MKGP